• Acre hero

    Stubbfräsning

Utforska

Stubbfräsning

Behöver du hjälp med att få bort din stubbe? I så fall har du hittat rätt. Vi på ACRE hjälper både privatpersoner, bostadsföreningar och företag med att fräsa bort stubbar.
Med lite matjord och gräsfrö kan du snabbt återskapa en grön och fin gräsmatta där stubben en gång fanns.

Komplett maskinpark

Vi har en komplett maskinpark med flertalet maskiner som används för att så enkelt och smidigt som möjligt kunna ta upp stubbar från gräsmattan. Vi väljer den utrustning som passar förhållandena på platsen. Oftast fräser vi bort stubben med en stubbfräs maskin.

Vanliga anledningar till att ta bort stubbar på tomten

En stubbe kan verka oskyldig, men det kan uppstå problem om man låter den vara kvar. Det blir svårare att klippa gräset och stubben kan förstöra gräsmattans helhetsintryck.
En av de viktigaste och största anledningarna till varför man vill fräsa bort stubbar beror på att stubbar ofta innebär mängder av skadeinsekter.

Skapa en jämn mark fri från skadeinsekter

Visste du att stubbar, särskilt gamla, är som hotell för skadeinsekter? Inuti den fuktiga stubben trivs insekter som hästmyror, trägnagare, husbockar och möss. Detta kan i sin tur medföra problem för trädgårdens klimat. Har man otur kan man få problem i huset, om stubben skulle vara placerad i närheten av fastigheten.

Undvik att stubben skjuter skott

En annan anledning till varför det är bra att få bort stubbar från gräsmattan är att stubbar ibland skjuter ut nya stubbskott, vilket snabbt kan leda till oönskad vegetation.

Något man som husägare bör hålla extra koll på är om stubben är angripen av svamp. Svampen kan nämligen sprida sig till husbyggnader som ligger intill.

Vi på ACRE är proffs på stubbfräsning

Oavsett om du vill behålla eller öka din utemiljös estetiska värde eller om syftet är att förebygga skadedjur så är ACRE lösningen på ditt problem.
Behöver du hjälp med trädfällning löser vi naturligtvis det också.

Kontakta oss via formuläret på kontaktsidan, ring 033-23 07 00 eller mejla info@acre.se.

Kom i kontakt med oss här:

  • Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter enligt ovan. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.